Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regningen for den ultralempelige pengepolitik venter

Den ultralempelige pengepolitik risikerer at skabe en ny gældskrise og et ineffektivt kapitalmarked, lyder det fra to økonomiprofessorer.

Den hidtidige økonomiske politik opmuntrer til øget privat gældsætning, skriver Finn Østrup, professor på CBS (billedet) og Lars Oxelheim, professor på Lunds Universitet.

Den økonomiske politik i de vestlige industrilande har siden 2010 været præget af en restriktiv finanspolitik og ekspansiv pengepolitik. Finanspolitikken har gennemgående haft som mål at konsolidere de offentlige finanser og begrænse de offentlige budgetunderskud. I eurozonen er der i flere omgange sket stramninger af de finanspolitiske regler.

Omvendt har der været ført en ukonventionel pengepolitik, hvor centralbankerne har købt store mængder af obligationer for at holde den lange rente nede. Den amerikanske centralbanks forhøjelse af renten i december kan ses som et første forsøg for at bryde løs af den ekspansive pengepolitik, mens Den Europæiske Centralbank omvendt har signaleret, at den fortsætter den hidtidige politik...

Læs også