Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Har det danske boligmarked fået kuller?

De københavnske ejerlejligheder udgør to pct. af boligmassen og 98 pct. af boligdebatten. Men selvom snakken om en national boligboble bør parkeres, så bør man stramme kreditreglerne i København og Aarhus, der er glohedt.

Når talen falder på det danske boligmarked, har de københavnske ejerlejligheder en magnetisk tiltrækningskraft på journalister, politikere, økonomer og alskens andet godtfolk. Forklaringen må være den simple, at en stor del af disse mennesker bor i den centrale del af hovedstaden, og derfor selv og via familie og bekendte har prisudviklingen inde på livet. Vi har 2.798.000 millioner boliger i Danmark, og de knap 63.000 ejerlejligheder i København by udgør et par procent heraf. Men de fylder ikke kun et par procent af spaltepladserne i aviserne, de fylder med lidt overdrivelse 98 pct. 

Til sammenligning er der i Region Nordjylland 140.000 privatejede parcelhuse beboet af ejer. Tænk hvis vi hørte forholdsmæssigt lige så meget om disse parcelhuse som om de københavnske lejligheder? Så var det ikke til at åbne sin avis uden endeløse historier om den allerseneste udvikling i Brønderslev og Mariagerfjords parcelhuskvarterer. Selvom det er prægtige områder, så kunne det nok virke trættende i længden...

BRANCHENYT
Læs også