Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kryds fingre for vækstkomets selvstændighedstrang

Kommentar: 3Shapes stiftere kæmper prisværdigt for at bevare kontrollen med det højteknologiske selskab. Det kræver imidlertid mere end en stærk vilje.

3D-print: Mirakel eller modefænomen?
Tais Clausen (tv.) og Nikolaj Deichmann er stiftere og ejere af 3Shape. De er i dag henholdsvis teknologi- og økonomidirektør i selskabet. De udgør også hele selskabets bestyrelse sammen med advokat Mads Nygaard Madsen. Illustration: Anders Vester Thykier

Det sker gang på gang. Håbefulde, perspektivrige og vækstsultne teknologiselskaber tromler frem og spås en stor fremtid. Der er ikke langt til, at de bliver udnævnt til potentielle nye Danfoss’er, Grundfos’er eller endda nye Novo Nordisk’er. Det kommer aldrig dertil.

I en finansverden med overflod af risikovillig kapital og opkøbssultne multinationale udenlandske kæmpekoncerner får disse vækstkometer ikke lov til at være i fred. Sidste års salg af Universal Robots til amerikanske Teradyne er endnu et eksempel på, at et lukrativt tilbud, en sikker havn for virksomheden med hurtig adgang til nye globale afsætningskanaler og ikke mindst en ledelsesmodel, hvor stifterne eller opfinderne får lov til at koncentrere sig om alt det sjove, er alt for fristende. ..

BRANCHENYT
Læs også