Serier

Brexit: Hvorfor styrer EU mod katastrofen?

EU's næststørste økonomi står på tærsklen til at træde ud af EU. Og hvad gør EU-kommissionen og ministerrådet? Ingenting. Det må være smertefuldt for erhvervslivets topledere at se på Bruxelles-elitens passivitet, mens det indre marked falder fra hinanden.

Brexit - britisk farvel til EU

Der bides negle i stort set alle større danske virksomheder her i dagene op til den britiske folkeafstemning, hvor den frie adgang til det britiske marked er på dagsordenen. Enhver ansvarlig virksomhedsleder må derfor spørge sig selv, hvorledes kan det være kommet dertil, at EU's næststørste økonomi seriøst overvejer at forlade den europæiske union?

Og dernæst hvordan det kan undgås, at uanset udfaldet af den britiske afstemning, så vil denne tendens til opsplitning af EU fortsætte. Det næste land på en sådan splittelsesliste kunne let blive Frankrig med Marine Le Pen som præsident i 2017 eller mere sandsynligt i 2022. Men tendensen til folkelig modstand var også åbenbar ved det østrigske præsidentvalg. Det ulmer i Polen og Ungarn. For slet ikke at tale om det forgældede Sydeuropa...

Læs også