Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Uenige ejerfonde skader byggegigant

Kommentar: Det lykkes heller ikke denne gang at få MT Højgaard på børsen. De to fondskontrollerede, børsnoterede ejerselskaber kan ikke blive enige om en fusion. Det er håbløst ærgerligt og udstiller en dyb mistillid.

Den mislykklede bygge-fusion og børsnotering af MT Højgaard er en bet for Novo-formand Sten Scheibye. Han sidder nemlig for bordenden af Knud Højgaards Fond, der som ejer af MT Højgaards største aktionær så store perspektiver i en børsnotering af fondens største aktiv. 
FOTO: BIDSTRUP STINE Foto: Stine Bidstrup

Det er åbenbart en gordisk knude, der ikke kan hugges over. Det er ubegribeligt, at de to fondskontrollerede, børsnoterede ejerselskaber bag entreprenørkoncernen MT Højgaard ikke kan blive enige om en sammenlægning. Det vil indirekte børsnotere en af Danmarks største byggeselskaber, give det adgang til ny kapital og forenkle en alt for kompliceret ejer- og ledelsesstruktur.

Meget tyder på, at problemet ligger i Ejnar & Meta Thorsens Fond, der sammen med stifterens efterkommere sidder på omkring 60 pct. af det børsnoterede holdingselskab Monberg & Thorsen (MT), der igen ejer 46 pct. af driftsselskabet MT Højgaard. Den anden fond, Knud Højgaards Fond ejer derimod 69 pct. af sit børsnoterede holdingselskab, der igen ejer 54 pct. af MT Højgaard. En hurtig hovedregning giver derfor 28 pct. af aktier til MT-klanen, mens Højgaard Fonden har 37 pct. ..

BRANCHENYT
Læs også