Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mangel på it-omtanke kan koste virksomheden livet

Hver sjette nordiske it-ansvarlige svarede i en undersøgelse, at de er villige til at gå på kompromis med it-sikkerheden, hvis det giver virksomheden konkurrencefordele. I de grelle tilfælde koster den slags virksomheden livet.

Der er efterhånden ingen grænser for de ulykker, der vil ramme vores it-systemer. Heller ingen grænser for, hvor meget vi af den grund skal bruge på it-sikkerhed: Mere end 80 mia. dollars kommer vi til at bruge på den slags i 2016, en stigning på 8 pct. i forhold til året før, vurderer analysefirmaet Gartner. Men man kan også komme langt med sund fornuft, når man skal værne sig selv og sine it-systemer. Og når man skal vurdere sikkerhedsselskabernes varsler.

Hver uge sin afsløring af sikkerhedsbrister. Senest afslørede it-mediet Version2, hvordan rejsekortets kunder på enkel vis kunne komme til at se andre kunders fakturaer, alene ved at ændre på adressefeltet i browseren. En meget banal programmeringsfejl, som er set mange gange før. Men det er ingen undskyldning, tværtimod! Den aktuelle sårbarhed blev introduceret med en opdatering den 3. juli, og den stod åben indtil 17. august 2016. Heldigvis var det it-mediet, som gjorde Rejsekortet opmærksom på problemet...

BRANCHENYT
Læs også