Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Derfor hindrer den offentlige sektor 2025-planens succes

Kommentar: Regeringens 2025-plan er et solidt stykke håndværk. Desværre er den uden en samlet reform af den offentlige sektor slet ikke tilstrækkelig til at løse Danmarks økonomiske udfordringer.

Steen Rosenbak, chefredaktør.

Så kom regeringens store plan for, hvordan Danmark overlever frem til 2025 endelig på banen. Et grundigt, sammenhængende og på flere områder modigt udspil.

Lad så være at de mange økonomiske fremskrivninger også denne gang er blændværk, som ingen kender den nogenlunde præcise sandhedsværdi af. Eksempelvis er det 21. århundredes mange skattereformer hver gang blevet ledsaget af præcise vurderinger af konsekvensen for provenu og beskæftigelse mange år frem. Der er bare aldrig efterfølgende begået forskning, som har målt, om de lovede effekter nu også viste sig, konkluderede Folketingets økonomiske konsulenter for nylig i en rapport til Finansudvalget. Prognoserne er stadig det bedste styringsredskab, vi har - men tro ikke, at det er den endegyldige sandhed, der kommer ud af politikerne i de kommende måneders debatter om, hvor mange job og skattekroner dette eller hint tiltag vil skabe om tre, fem eller 10 år...

Læs også
Top job