Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Finsk skakmat til Topdanmarks aktionærer

Kommentar: Hvis der var et håb om at blive købt ud af Topdanmark til en overpris, er det slukket. Den finske storaktionær køber kun aktier til dagskurs og lader ellers forsikringsselskabet stille og roligt overtage sig selv.

Sampos storaktionær og bestyrelsesformand Björn Wahlroos er en kontroversiel finansmand. Men han er også kløgtig. Med en beskeden indsats står han til at overtage Topdanmark - ad åre. 
Foto: Arkiv Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/AP

Det burde ikke komme som nogen overraskelse. Det er den finske finanskoncern Sampo, der kontrollerer Topdanmark, selv om den ikke sidder på aktiemajoriteten. Den har stort set uden at købe en eneste aktie øget sin ejerandel fra 20 pct. i 2011 til nu over en tredjedel. Tricket er massive tilbagekøb af egne aktier, og hvis Sampo ikke sælger, vil ejerandelen automatisk stige i takt med de opkøbte aktier annulleres.

Sampo køber i forbindelse med flytningen af aktieposten fra datterselskabet If til moderselskabet en ekstra lille aktiepost, hvormed den kommer til at sidde på lige over en tredjedel af aktiekapitalen. Det udløser et tvungent købstilbud på resten af aktierne. Det er sat til dagskurs. Det afliver alle spekulationer om at give et lukrativt tilbud. ..

Læs også
Top job