Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Politikerne er selv skyld i omfattende globalt skattefifleri

Der bliver peget fingre efter advokater og rigmænd med flosset skattemoral. Men Apples guldrandede skatteaftale med Irland viser tydeligt, at politikerne bærer en stor del af ansvaret for selskabernes globale skattespekulation, skriver hhv. formanden og direktøren for FSR - danske revisorer.

Adm. direktør Charlotte Jepsen, foreningen Danske Revisorer, FSR.  Foto: Jyllands-Posten

Debatten om skattely og international skattekonkurrence har fyldt meget de senere år og tog for alvor fart, efter de såkaldte Panama Papers fra advokatfirmaet Mossack Fonseca blev afsløret tidligere i år. Politikerne reagerede prompte. Hvem er de skyldige? Hvordan stopper vi dem?

I spørgsmålet om international skattekonkurrence og -unddragelse er det i høj grad politikerne selv, der er de skyldige. Det viser sagen med Irlands skatterabat til Apple med al tydelighed, hvor de lokale politikere og embedsmænd har indgået en aftale med Apple om en ekstrem lav skattesats på 0,005 pct. Politikerne må også vende blikket indad og overveje, hvad de kan gøre anderledes for at undgå international skatteunddragelse i fremtiden...

Læs også
Top job