Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tiltrængt opgør med passive investorer på Fondsbørsen

Kommentar: Med ejerskab følger ansvar. De nye retningslinjer for aktivt ejerskab i danske børsnoterede selskaber er befriende klokkeklare. Passive investorer er fortid, og dårlige investeringer kan ikke fejes ind under gulvtæppet.

ATP's afgående topchef Carsten Stendevad når at sætte fingeraftryk på investeringsmiljøet i Danmark, inden han rejser tilbage til USA. Han har stået i spidsen for arbejdet med at lave nye anbefalinger for aktivt ejerskab i børsnoterede selskaber, der netop nu er i høring.  
Foto: Peter Klint Foto: Peter Klint

Det begynder at blive en smule fortærsket. Og endda misbrugt. Det er svært at finde en seriøs investor i danske børsnoterede aktier, der ikke anser sig selv for at være en aktiv ejer. Men få ved, hvad det egentlig dækker over. Og endnu færre kan gennemskue, om det påståede aktive ejerskab har den ønskede effekt: Langsigtet værdiskabelse.

Det har politikerne også indset og bedt Komiteen for god Selskabsledelse om at komme med et sæt anbefalinger for aktivt ejerskab hos danske institutionelle investorer, det vil sige primært pensionskasser, investeringsforeninger og kapitalforvaltere af andre folks penge. ATP’s afgående topchef Carsten Stendevad har været pennefører på de syv anbefalinger, der lige nu er i høring...

Læs også
Top job