Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Konglomerater skal være kapitalfonde med langt lys

Kommentar: Investorerne dømmer konglomerater med vidtforgrenede forretninger ude, men placerer på samme tid milliarder i kapitalfonde, der køber virksomheder i stort set alle brancher. Skal konglomerater have en fremtid, skal inspirationen findes hos de finansielle troldmænd.

Topchef Jens Bjerg Sørensen er arkitekten bag Schouws strategi om at skabe værdi som konglomerat. Kodeordene er langsigtet aktivt ejerskab og sælge fra, når Schouw ikke længere er den bedste ejer. Foto: Casper Dalhoff

I sidste uge blev to af dansk erhvervslivs mest ikoniske virksomheder splittet op. NKT lader sig spalte og fortsætter som to børsnoterede selskaber, mens A.P. Møller-Mærsks opsplitning bliver mere kringlet, da det handler om at få udskilt olieforretningerne fra kerneforretningen inden for transport og logistik en for en og overføre ejerskabet til den familiekontrollerede Almenfond.

NKT og Mærsk lægger sig i forlængelse af andre navnkundige danske erhvervsgrupper, der har opgivet at lade forskellige aktiviteter og virksomheder drive under samme hat. Alle kender ØK og GN Store Nord, mens mere nylige opsplitninger er DLH, Dantherm og Auriga. Det er kendetegnende, at de alle er blevet tvunget til at splitte op, da de økonomiske resultater er udeblevet. ..

BRANCHENYT
Læs også