Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

»Ja, mine forældre er fra Iran. Men jeg er dansker. Og jeg gider ikke diskutere udlændingepolitik«

Mange tror, at fordi man har rødder i Iran, så ved man alt om Mellemøsten og elsker at diskutere Dansk Folkeparti, grænsebomme og smykkelov. Men jeg ved kun lidt om Mellemøsten. Jeg ved til gengæld meget om at starte en virksomhed.

For cirka tre uger siden, mødte jeg debatredaktøren på Finans for første gang. Godt inde i samtalen spurgte han mig, hvad jeg forestiller mig at skrive om på min nye blog. Jeg svarede prompte: »Jeg vil helst ikke involvere mig i udlændingedebatten. Den interesserer mig ikke. Desuden synes jeg, at vi har for få skribenter – med rødder i Mellemøsten – der skriver om iværksætteri og erhvervslivet. Jeg vil gerne være ham ’den mørke fyr’, der skriver om alt det, de andre ikke skriver om.«

Jeg gider ikke involvere mig i debatten, fordi mange udtrykker deres ukonstruktive holdninger på de sociale medier, blogs og selv i aviserne. Det er simpelthen blevet for let at ytre de mest rabiate holdninger. Jeg forklarede: »Udlændingedebatten er blevet kliché for mig. Jeg er generelt frustreret over debattens tone. Også selvom debatten er yderst relevant, og måske er vigtigere end nogensinde.«..

BRANCHENYT
Læs også