Serier

Fundamentet under bankunionen vakler

Bankunionen og skrappere regler for finanssektoren var blandt EU-tilhængernes største sejre efter krisen. Men et nyt udvandet udspil fra EU-kommissionen tyder på, at fundamentet under både bankunionen og euroen vakler.

Euroen knager

Den europæiske bankunion har fået nye problemer i forbindelse med en planlagt revision af den europæiske regulering af kapitalkrav for banker. Kommissionen ventes at offentliggøre sit udspil i denne uge, men den tyske avis Frankfurter Allgemeine har set et udkast – og er alt andet end imponeret.

Det forlyder, at Kommisionens udspil indeholder to aspekter, som vil være særdeles upopulære blandt tyske banker og politikere, nemlig at internationale standarder for bankers likviditet og kapital implementeres i europæisk lovgivning. Dertil kommer, at udspillet efter sigende ikke indeholder et forslag om, at bankers beholdninger af statsobligationer skal risikovægtes, således at man kommer væk fra hidtidig praksis, hvor de har været behandlet som risikofrie aktiver – og dermed udeladt af regnestykket, når der beregnes kapitalkrav for bankerne...

Læs også
Top job