Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Henrik Dahl: Her er ordbogen for den forsmåede venstrefløj

Asocial, elitær, neoliberalisme og kuglestøder. Det er ikke ord, venstrefløjen mangler, når de revser trekløverregeringen. Men det er så forudsigeligt og intetsigende, at det gør ondt.

Oppositionen kalder Løkkes trekløver for "sort" og "asocialt". For os andre betyder det bare "centrumhøjre" og "afbalanceret", skriver Henrik Dahl, MF, Liberal Alliance

Den danske venstrefløj lider af en helt enestående, åndelig dovenskab. Fraser, floskler og paroler – det er alt, hvad den kan præstere. 

Den nye trekløverregering ligner »Dalton-brødrene« (der er altså fire). Den vil »spare på velfærden« (der kommer vækst i det offentlige forbrug). Den vil føre »ideologisk kamp mod folkeskolen« (LA indtræder i forliget). Den vil »skære massivt på uddannelse« (regeringen overholder Barcelonamålsætningen på 1 procent af BNP).

I gamle dage bestod venstrefløjen i det mindste af kloge mennesker som fysiker og tidligere medlem af Folketinget for Venstresocialisterne Preben Wilhjelm. Folk, der læste helt ned i detaljerne og havde en omfattende, faglig indsigt. Som kunne fremsætte kritikker, man inderst inde godt vidste, var sande.

I dag lyder venstrefløjen som en fredagsbar, hvor alle er så kloge, at de kan undvære hovedet. Som en taxichauffør, der har styr på hele verdenssituationen. Som en præst, der taler til de omvendte.

Vi har simpelthen brug for en bedre opposition. Ja - jeg kunne såmænd have skrevet oppositionens indlæg selv. Det eneste, man har brug for, er en god blanding af ord fra den forsmåede venstrefløjs regeringsgrundlagsordbog:

Arbejde: En ikke-eksisterende, mytologisk vej ud af kontanthjælp eller dagpenge.

Asocial: Afbalanceret.

Borgerlig anstændighed: 1. Noget, du i hvert fald ikke har. 2. Egenskab ved borgerlige politikere, der mindst er gået på pension, men helst er døde.

Chokerende: Moraliserende forstærkerord. Fritager for egentlige argumenter imod fx et forslag.

Elitær: Meritokratisk.

Fascisme: 1. Al modstand mod ukontrolleret indvandring. 2. Modstand mod islamisme.

Fattigdom: 1. At have færre penge end andre. 2. At have færre penge, end man ønsker. Sjældnere: At leve på et eksistensminimum.

Forære (fx »milliarder til de rige«): Konfiskere mindre.

Fællesskabet: Staten.

Give (fx gaver): Konfiskere mindre.

Gratis: 1. Betalt af andre. 2. Betalt af skatteyderne.

Investere: Bruge penge på.

Islamofobi: Modstand imod fx dødsstraf for apostasi (dvs. at være frafalden muslim eksempelvis), dødstrusler mod tegnere og social kontrol.

Kreativitet: 1. At efterligne ting, man beundrer. 2. At give sig i kast med ting, man ikke kan.

Konkurrencestaten: Udtryk beregnet til at imponere omgivelserne og antyde, at man ved noget om samfundsforhold

Kuglestøderen: Ringeagtsytring over for tidligere verdensklasseatlet, der i dag er en af Folketingets dygtigste og mest vidende medlemmer.

Kvalitet: Penge.

Lighed: 1. At være ens. 2. Resultatet af at udjævne. 3. Ikke at konkurrere 4. Ikke at stille krav. 5. Tildeling af privilegier.

Menneskesyn: Ringeagtsytring. Udtrykker noget i retning af »Du er en lort.«

Neoliberalisme: Vrøvleord ligesom ”sismofyt” eller ”himstregims”. Bruges 1/ til at antyde, at man ved noget om økonomi, eller 2/ til at antyde, at samtalepartneren er en lort.

Neoliberalisme: Vrøvleord ligesom ”sismofyt” eller ”himstregims”. Bruges 1/ til at antyde, at man ved noget om økonomi, eller 2/ til at antyde, at samtalepartneren er en lort.

Henrik Dahl, MF, Liberal Alliance

Retfærdig: 1. Til fordel for mig. 2. Til fordel for den interessegruppe, jeg repræsenterer. 3. Privilegeret.

Rig: At tilhøre de ti procent af befolkningen, der betaler tredive procent af skatterne.

Samfundet: Staten.

Skære ned: Dæmpe væksten (fx i det offentlige forbrug).

Slagte (velfærden): (Forsøge at) løse balanceproblemer. Fx mellem forsørgelse og arbejde.

Smadre: Justere, trimme.

Social dumping: 1. Grænsehandel, hvor du ikke behøver køre nogen steder. 2. At du med egne øjne kan se, hvorfor din iPhone ikke koster 25.000 kroner.

Sort regering: Enhver centrumhøjreregering.

Velfærd: 1. Mange offentligt ansatte. 2. En stor offentlig sektor.

Vores (som i »vores børn«): Andres.

Ødelægge (fx klimaet/miljøet): 1. følge EU's standarder. 2. ofre en formue, men dog mindre, end venstrefløjen kunne ønske.

BRANCHENYT
Læs også