Serier

Oprør mod globaliseringen skal investeres ihjel

Kommentar: Der kæmpes hårdt i bestyrelseslokalerne for at få styr på den digitale revolution. Nu udfordrer stigende økonomiske ubalancer og politisk uro verden over. Flere investeringer er vejen frem.

Brexit - britisk farvel til EU
Italiens premierminister, Matteo Renzi, har reelt sat sin politiske fremtid ind på et ja ved folkeafstemningen søndag den 4. december. Et nej kan skabe uro om Italiens medlemskab af euroen og opbakningen til det fælleseuropæiske projekt. 
Foto: AP/Maurizio Degl'Innocenti

Den er langt om længe feset ind. Den digitale revolution er kommet for at blive. Den vil radikalt ændre måden, som virksomhederne udvikler, producerer og sælger sine produkter og ydelser på. Digitaliseringen skal integreres i alle dele af organisationen for, at det virker. Det er omfattende, det er svært, og det kan koste dyrt på den korte bane.

Men den umiddelbare trussel er langsomt ved at blive vendt til muligheder i takt med øget forståelse for den såkaldte fjerde industrielle revolution. Det er risikostyring, der med gennemtænkte strategier kan veksles til nye forretningsmuligheder. Men globaliseringen og digitaliseringen viser i stigende grad sin sorte bagside, der truer med at sende millioner og atter af millioner ud af arbejdsmarkedet, marginalisere endnu flere og starte en tsunami af populisme...

BRANCHENYT
Læs også