Serier

Angsten for andres rigdom aflyser en liberal revolution

Kommentar: Den nye regering har ingen chance for at føre liberal vækstpolitik. Ethvert tiltag, der øger væksten og gør Danmark rigere, øger uligheden og svækker sandsynligheden for genvalg i 2019.

Hvilken vej skal Danmark?

Danmark fik i denne uge sin sjette regering på ni år. Så hastigt har svingdørene til ministerkontorerne ikke roteret i mere end to årtier. Men i betragtning af det kaos, udskiftningerne kunne indikere, har de store politiske linjer i dansk politik ret beset ikke forandret sig en tøddel i perioden.

Det kommer de heller ikke til med den nye VLAK-regering, selvom festballonerne blev pustet op til bal i det liberale Danmark, da flotillen af nye ministerbiler fragtede 22 folkevalgte til og fra majestæten i mandags. Jeg skal da lige love for, at det såkaldte regeringsgrundlag fik med hele gulvviolinen, da visionerne blev blotlagt for verden. Sagen er bare, at et regeringsgrundlag netop kun er et grundlag – en uforpligtende hensigtserklæring om, hvad endnu en mindretalsregering gerne ville kunne gennemføre, hvis den havde haft mandater nok i ryggen...

Læs også