Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mærsk viser tænder - næste skridt er en oliefusion 

Esplanaden har endelig viljen til at få konglomeratet ud af års dødvande. En opsplitning er ikke nok, og der skal flere strukturelle tiltag for at få værdierne frem. 

Mærsks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen har fået lov til at arbejde for sin millionhyre. Han har travlt med at sætte handling bag ordene på den nye strategi i Danmarks største virksomhed. Her ses han sammen med adm. direktør Søren Skou (tv.) og viceadm. direktør Claus V. Hemmingsen. 
Foto: Casper H. Christensen

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, mener det alvorligt, når ledelsen siger, at en gennemgribende transformation er nødvendig. Det store shipping- og oliekonglomerat skal ikke bare splittes op. De enkelte forretningsområder skal også styrkes for at fastholde og udbygge deres konkurrencekraft. 

Det gælder ikke mindst kerneforretningen, et integreret shipping- og logistikselskab, der skal strømlines, digitaliseres og være større. Det handler om at vinde markedsandele ved at presse priserne, tilbyde et bedre produkt og ikke mindst købe attraktive rivaler. ..

BRANCHENYT
Læs også