Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trump leverer næppe varen til sine kernevælgere

Trump vil afskærme amerikanske industrijob med toldmure, men resultatet bliver formentlig et endnu større underskud på betalingsbalancen, inflation og i sidste ende lavere reallønninger til hans egne kernevælgere.

Donald Trump vandt præsidentvalget, fordi hans valgløfter om bedre at beskytte amerikanske job vandt genklang i traditionelt demokratiske industristater som Michigan, Wisconsin og Pennsylvania. For nylig tog han yderligere æren for – via et telefon opkald til chefen – at have reddet 1.100 amerikanske fremstillingsjob, som airconditionproducenten Carrier ellers ville have flyttet til Mexico. Den slags vil dog ikke i længden gøre Trump i stand til at genindustrialisere de midtvestlige stater, som gjorde ham til præsident.

For det første vil amerikanske virksomhedsejere generelt ikke lade sig kyse så nemt af et opkald fra Trump som Carriers ejer, industrikonglomeratet UTC. De har nemlig kontrakter for over 6 mia. dollar årligt med den føderale regering. I stedet vil de formentlig bare sælge udflytningstruede fabrikker til kapitalfonde, som så kan gennemføre nødvendige rationaliseringer udenfor rækkevidde af Trumps trusler...

BRANCHENYT
Læs også