Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Carlsbergs hollandske redningsmand sidder fast

Kommentar: Der er stille på Valby bakke. Halvandet år er gået med Cees ’t Harts turnaround i Carlsberg, og aktiekursen har ikke rørt sig ud af stedet. Det er ikke nok kun at følge genopretningsplanen.

Den hollandske topchef Cees 't Hart gør tilsyneladende alle de rigtige ting for at vende udviklingen i Carlsberg. Men det er kun det forventede. Der er ingen positive overraskelser, og han har ikke kunnet løfte aktiekursen i sin foreløbige halvandet år i det varme sæde.  Foto: Carlsberg

Det ligner et langt sejt træk at få vendt det danske erhvervsklenodie Carlsberg. Det kan tørt konstateres, at den hollandske topchef Cees ’t Hart efter halvandet års anstrengelser endnu ikke har formået at flytte den danske øl-aktie ud af stedet. Det er med Novo Nordisks nedtur på børsen nemt at klare sig bedre end det danske eliteindeks, men Carlsberg-aktien halter efter de største internationale bryggeri-rivaler.

Det skal siges, at forventningerne til den hollandske redningsmands ankomst var høje. Håbet var, at Cees ’t Hart kunne trimme og få Carlsberg op i gear ved både at øge salgsvæksten og lønsomheden på samme tid. Derfor er der sat en større hestekur i gang for at skabe det fornødne finansielle råderum til dels at finansiere de ekspansive tiltag i strategien Sail ’22, dels at sikre fremgang på bundlinjen. Effekten er endnu kun synlig med lup. ..

BRANCHENYT
Læs også