Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

»Vores fejlagtige forestilling om lederen er desværre dybt indgroet i os«

Den stereotypiske opfattelse af en leder som en hvid mand i 50'erne spænder ben for, at alle - uanset køn og etnicitet - kan udleve deres fulde ledelsespotentiale.

Hvis jeg beder den yngre generation om at tegne en leder, er jeg bange for, at vi anno 2017 stadig vil se et billede af en hvid mand i 50 års alderen med dybe bekymringsrynker i panden, iført et stramt nålestribet jakkesæt, hvor slipset er blæst ud til siden, fordi han halser igennem sin 80 timers arbejdsuge. Vores forestillinger om lederen er desværre dybt indgroet i os – både når det handler om alder, etnicitet, uddannelsesbaggrund, arbejdstid og køn.

Efterhånden er det heldigvis banket godt på plads i selv de mest konservative hoveder, at diversitet skaber værdi – også på bundlinjen. Ved mere diverse ledelser og bestyrelser får vi en mere varieret masse af kompetencer, værdier og ledelsesstile. Men jeg kan godt frygte, at vi går glip af nogle af gaverne ved diversitet, fordi mange endnu ikke giver sig hen til at indtage lederrollen på deres egne præmisser...

BRANCHENYT
Læs også