Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sæt offentlig it på skrump og lad de private komme til

Mens private virksomheder fortsat skærer ind til kerneforretningen og outsourcer, så trækker flere offentlige myndigheder it-udviklingen inhouse.

Hvordan skaber vi de bedste rammer for udvikling og innovation af den danske velfærdsteknologi? Det er essensen i den verserende debat, der kommer efter offentliggørelsen af det offentlige it-projekt Aula, som skal administrere kommunernes daginstitutioner og skoler.

Vi har de seneste år set en tydelig tendens hos især private virksomheder, men også i det offentlige, om at outsource de dele af forretningen, der ikke berører kerneydelsen. I takt med, at digitaliseringen fylder mere, kræver det specialistviden og store investeringer at følge med. Det giver derfor som oftest mening med et stærkt fokus på at drive ens kerneforretning, mens drift og vedligehold outsources til de bedste på området. Der er fx ingen, der længere forventer, at virksomheder eller det offentlige har deres egne servere stående i kælderen. Der er opnået en konsensus om, om at denne ydelse bedst varetages ude af huset, hvor specialistviden og skalerbarhed giver sikkerhed og økonomiske stordriftsfordele...

Læs også