Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nej. Robotter dræber ikke job - robotter skaber job

Skeptikerne tager fejl, når de forudser massearbejdsløshed i takt med, at robotter overtager flere eksisterende job. Teknologiske fremskridt har historisk set altid frigivet mennesker til endnu mere værdiskabende aktiviteter, skriver Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensionsdanmark.

Foto: Mik Eskestad.

Davos er ikke kun bekymringer over protektionisme og truende handelskrige. Det er også et forum for et stærkt optimistisk syn på de muligheder, som den nye teknologi repræsenterer. I Davos-sprog kaldes det for den 4. industrielle revolution, som er en samlebetegnelse for de enorme fremskridt, vi står midt i med digitalisering af alle processer og produkter, robotter, tingenes internet, nanoteknologi og kunstig intelligens.

Der har før været perioder med store teknologispring, og på mange måder er det historien om mejetærskeren, traktoren og malkemaskinen om igen. Men det virkelig revolutionerende ved de nye teknologier, hvor de adskiller sig fra tidligere teknologiske gennembrud, er – formuleret af den dansk/islandske MIT-professor Erik Brynjolfsson – at de på samme tid er »free, perfect og instant«: Når den nye teknologi er udviklet, er den i praksis gratis. Den løser opgaverne perfekt hver gang. Den er tilgængelig over hele verden med det samme...

Læs også