Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny diabetes-boss skal skrotte fortidens succesformel – og genopfinde Novo

Kommentar: Det er tid til at tilpasse sig en barsk virkelighed. Kunderne vil ikke længere betale prisen for Novo Nordisks dyre produkter. Det slår den historiske forretningsmodel i stykker. Den nye topchef Lars Fruergaard Jørgensen har fået den værst tænkelige start.

Den nye topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, er kommet elendigt fra start. Nedjusterede forventninger til væksten i både salg og indtjening i 2017 skabte stor skuffelse i aktiemarkedet. Foto: Novo Nordisk.

Nedjusteret salgs- og vækstprognose for 2017. Langsom fremdrift i nye forskningsprojekter. Kritisk produkttilbagekaldelse. Omdømmescoren falder. Opgiver 2020-mål for antal behandlede patienter. Ny trussel mod den største guldkalv. Stort hug i bonustildelingen til de ledende medarbejdere. Ny usikkerhed om dets største marked, det amerikanske. Aktiekursen falder. Det er en ringe trøst, at der sendes endnu en guldregn efter de plagede aktionærer.

' nye topchef Lars Fruergaard Jørgensen har mildest talt fået en elendig start i det varme sæde. Der er i torsdagens årsregnskabsmeddelelse langt mellem snapsene, hvis der overhovedet er nogle. ..

Læs også