Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regeringen halser efter dansk erhvervsliv

Regeringens energipolitik er helt ude af trit med toppen af dansk erhvervsliv, som for længst har indset, at fremtiden er grøn - ikke sort.

Den danske klimakamp er vendt op og ned. På den ene side står en borgerlig trekløverregering, der med virksomhedernes ve og vel som argument udskyder kampen for et renere klima og et sundere miljø. På den anden side står en lang række store virksomheder - blandt andet Coop, Lego og ikke mindst energikæmpen Dong, der med torsdagens beslutning om at lukke for kulkraft - har klimaet som topprioritet.

For kul er fortiden. Siden klimaaftalen i Paris er andelen af nyopførte klimakraftværker i Kina, verdens næststørsteøkonomi, faldet drastisk, samtidig med at der formentligt ikke bliver opført nye kulkraftværker i Vesteuropa. Det har virksomhederne fundet ud af. Derfor møder langt størstedelen af landets topchefer ikke høje politiske klimaambitioner med gråd og brok. Tværtimod. Store danske virksomheder kappes om at have den mest klimaambitiøse politik. Interesseorganisationen Dansk Industri har også omfavnet klimaaftalen i Paris som »muligheder« i stedet for »besvær« for erhvervslivet...

Læs også