Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk ledelses sidste sikre bastion står for fald

Kommentar: Bestyrelsesarbejdet i Danmark er i fuld gang med at blive professionaliseret. Nu skal beskyttelsen af formændene ryge. Investorernes aktive ejerskab bør få presset til at stige.

Regnskabssæsonen 2016 har budt på flere markante formandsskift i bestyrelsen. Den seneste var Michael Pram Rasmussen afgang fra formandsposten i A.P. Møller-Mærsk. 
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Det er ikke lige til at se, hvis man ikke lægger rigtig mærke til det. Der er en mindre revolution på vej i dansk bestyrelsesarbejde. De fleste vil formentlig gætte på, at det er danske bestyrelsesmedlemmer, der står foran deres internationale gennembrud. Den tidligere topchef for den store tyske softwarekoncern SAP, Jim Hagemann Snabe, skal være ny bestyrelsesformand i en af tysk industris største flagskibe, Siemens. Det katapulterer ham op i eliten i europæisk selskabsledelse. Dertil kommer, at den tidligere Lego-boss, Jørgen Vig Knudstorp, er indstillet til bestyrelsen i amerikanske Starbucks. Det er adgangsbilletten til amerikansk erhvervslivs establishment. 

Dansk bestyrelsesarbejde med den særskilte nordiske ledelsesmodel, der tilsiger uafhængighed mellem ejere, bestyrelse og direktion, er fremtiden. Selv om det ikke er for dansk selskabsledelse, at hverken Jim Hagemann Snabe eller Jørgen Vig Knudstorp er kommet i betragtning til de prestigefyldte poster, professionaliseres bestyrelsesarbejdet herhjemme mere og mere. Det ses ikke mindst i bestyrelsernes sammensætning, hvor alsidigheden, kompetencerne og tilgangen til det aktive ejerskab fremmes mere og mere. Det betyder ikke kun, at der er kommet flere kvinder og udlændinge ind, men det har også medført et stigende pres på topcheferne...

BRANCHENYT
Læs også