Gammel Opinion

Ny underskov af business angels sender pengestøv over danske iværksættere

En ny underskov af business angels er ved at vokse frem herhjemme: Hoteldirektører, koncernchefer og bankfolk med en formue i banken og lyst til et investeringseventyr. De nye engle betyder flere penge i markedet og langt bedre vilkår for den danske startupscene.

Der falder engle ned fra himlen for tiden i det danske iværksættermiljø. Private investorer med risikovillig kapital på lommen melder sig på banen i stor stil, og den trend bliver kendetegnende for 2017. De kaldes engle på grund af de engelske udtryk - business angels - og deres ny fundne interesse for at investere i nye digitale virksomheder og iværksættere er en fantastisk udvikling både for venturemarkedet, iværksættere og den danske vækst generelt.

Hvor det før var næsten udelukkende succesfulde techiværksættere, som kom tilbage og investerede i næste generation, er det nu også forretningsmænd og kvinder fra traditionelle industrier, som melder sig på banen. Der er hoteldirektører, koncernchefer, bankledere, dygtige landmænd og en bred skare af mennesker, der har det til fælles, at de har gjort det godt, og at de gerne vil blive ved med at udvikle sig. De er typisk rundet de 50 og leder efter en aktiv måde at holde sig til ilden og lære hvordan de nye digitale virksomheder fungerer. At lave en række mindre investeringer betyder hånden på kogepladen, hvilket sikrer de engagerer sig aktivt...

Med Mine nyheder kan du følge din virksomhed og branche. Kom i gang her.
God fornøjelse!