Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Stadig guld at hente i globale aktier

Der er stadig gevinster at hente på aktiemarkedet, hvis man bare graver et spadestik dybere end i de store, globale indeks.

I de seneste uger har man kunne se mange kommentarer om, hvor dyrt aktiemarkedet er, og hvor farligt det kan være for investorer. Tilmed ser man sammenligninger med 1929 og 2007, hvilket efter min mening er misvisende. Mit bedste bud er, at aktier over en 10-årig periode ved en køb-og-hold-strategi stadig vil give omkring 6-7 pct. i afkast om året. Det kræver dog, at man tænker sig om, for det er absolut ikke ligegyldigt, hvilken type aktier, man køber.

Når verdensmarkedsindekset, MSCI World, i dag handler til en pris på 22,5 per indtjeningskrone (price/earning), er det i den høje ende, og det gør, at man alt andet lige må forvente lidt lavere fremadrettet afkast for investorerne. Imidlertid er MSCI World et indeks, som er skabt ved at lægge verdens største virksomheder sammen og vægte dem i forhold til deres markedsværdi. Når man gør det, bliver det automatisk de største og dyreste virksomheder, der kommer til at fylde mest, og det udgør et alvorligt problem for den langsigtede investor, som blot vil købe markedet, fordi det alligevel ikke kan slås...

Læs også