Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nyt eksternt blod til Novos formandspost er særdeles velkommen

Kommentar: Danmarks mest værdifulde selskab bryder traditionen og henter sin nye bestyrelsesformand udenfor egne rækker. Det er både godt og nødvendigt i lyset af den hærgende vækstkrise.

Hvem bliver Jim Hagemann Snabe i Novo Nordisks bestyrelse? Bestyrelseskometen tog springet fra menigt bestyrelsesmedlem til formandsposten i A.P. Møller-Mærsk på ét år. Det samme kan ske i den danske medicinalkoncern.
Foto: AP/Uwe Anspach

Det er ikke raketvidenskab at forudsige, at snart skal have ny bestyrelsesformand. Et kig på den nuværende formand, den 67-årige svensker Göran Andos, dåbsattest giver det første hint. De seneste par års deprimerende aktiekurs skriger på behovet for fornyelse, mens Novo Gruppens to søsterselskaber, og begge får nye bestyrelsesformænd ved dette års generalforsamlinger. Der skal nye chefkoste til.

Alt tyder derfor på, at turen snart kommer til et formandsskift i Novo Nordisk. Göran Ando har siddet i bestyrelsen i 12 år, hvoraf de seneste fire år som formand og de foregående syv år som viceformand. Men det bliver ikke den nuværende viceformand, finansmanden Jeppe Christiansen, der overtaget taktstokken. For det første honorerer han ikke aktiemarkedets krav til en ny formand, og for det andet er han ifølge eget udsagn slet ikke kandidat. De to ting kan sagtens have noget med hinanden at gøre...

Læs også