Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Alt er ændret på Kongebakken, intet er ændret på Kongebakken

Kommentar: Niels Jacobsen har svært ved at slippe tøjlerne i Oticon-dynastiet. Han forbliver den afgørende magtfaktor i William Demant trods exit fra topposten.

Niels Jacobsen tilhører eliten i dansk erhvervsliv. Han har med stor succes gjort William Demant til et af Danmarks største og mest værdifulde selskaber og sidder bl.a. som næstformand for bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk. 
Foto: Niels Hougaard Foto: Niels Hougaard

Der er almindelige topchefer, og så er der magtfulde, næsten enerådende topchefer. Niels Jacobsen tilhører den sidste kategori – og med stor succes. Siden han overtog taktstokken i William Demant Holding, hvis største aktiv er høreapparatvirksomheden Oticon, for over 20 år siden er omsætning, indtjening og børsværdi blevet mangedoblet. Der har ikke været mange finansielle tilbageslag i hans regeringstid. Niels Jacobsen er William Demant, og William Demant er Niels Jacobsen.

For halvandet år siden blev en-mands direktionen udvidet, og andenmanden, driftsdirektøren Søren Nielsen blev udnævnt til viceadm. direktør. Nedtællingen til et tronskifte var sat i gang. Kronprinsen er med torsdagens udnævnelse relativt hurtigt blevet konge, og William Demant har dermed behændigt undgået at falde i den fælde, som Novo Nordisk satte op for sig selv ved at udnævne en kronprins, der så efterfølgende blev vraget. Et plus i karakterbogen for det. ..

Læs også