Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hummel-skandale afslører en tikkende bombe under Stadil-dynastiet

Kommentar: Stram op. Stadil-familien løber for stor en risiko med sin alt for løse ledelsesstruktur. Der er intet effektivt forsvarsværn mod nye skandaler.

Søren Schriver, netop bortvist adm. direktør efter 23 år, har været med til hele Hummels genrejsning efter nærdødsoplevelsen i slutningen af 1990'erne, hvor Stadil-familien overtog kontrollen. 
Foto: Christian Klindt Sølbeck

Så kom de konkrete anklager endelig. Returkommission og forsøg på bedrageri og mandatsvig. Den bortviste Hummel-direktør, Søren Schriver har angiveligt forsøgt at snyde Stadil-familien for millioner ved at presse Hummels succesfulde tyrkiske partner, Zeymal Akbulut, til uretmæssigt at begunstige Søren Schriver i en stor ejendomshandel og til en andel af Akbuluts fremtidige indtægter fra udbytter og provenu ved helt eller delvist salg af det selskab, som han ejer sammen med Hummel. Pressionsmidlet skulle være en trussel om ikke at forlænge aftalen om at sælge og producere Hummels tøj i Tyrkiet – hele Akbulut-selskabets eksistensgrundlag.

Det er ifølge Thor Stadil, bestyrelsesformand i Hummel, ikke småpenge, som Søren Schriver har forsøgt at tilrane sig på ulovlig vis. Den mulige gevinst på bare ejendomshandel løb op i over 15 mio. kr., mens 10 pct. af Akbuluts indtægter ved et salg af Hummel-selskabet i Tyrkiet kunne udgøre op mod 25 mio. kr. Søren Schriver skulle tilsyneladende have en lignende passus i sin ansættelseskontrakt, der vil give ham 10 pct. af Stadil-familiens provenu ved salg af større Hummel-aktiviteter. Det er også blevet afsløret, at Søren Schriver har ført forhandlinger med kapitalfonde om et salg af Hummels tyrkiske selskab...

Læs også