Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kritik hagler ned over regeringens forsøg på at lette byrder

Lempelser i kravene til små og mellemstore virksomheders årsregnskaber ser muligvis godt ud, når regeringen gør status over arbejdet med at nedbringe administrative byrder, men lovforslaget flytter intet, lyder kritikken.

Regeringen vil lade mindre virksomheder slippe lettere om ved årsregnskabet i et forsøg på at lette de administrative byrder, men det er et slag i luften, lyder advarslen fra flere sider. For banker, investorer og leverandører gransker virksomhedernes tal og vil efterspørge de samme oplysninger, som årsregnskaberne giver i dag. Arkivfoto: JP

Det skulle være så godt. Med lempelser i årsregnskabsloven vil regeringen gøre livet lettere for små og mellemstore virksomheder, men forsøget på at lette flere administrative byrder får hårde ord med på vejen. Ikke bare af de revisorer, der alt andet lige står til at få mindre at lave, men også af flere erhvervsorganisationer, der taler på virksomhedernes vegne.

Problemet er, at de regnskabsoplysninger, som regeringen vil give virksomhederne lov til at slippe for at afgive, er alt andet end blot administrative byrder. Det er stærkt efterspurgte oplysninger, som bl.a. banker, investorer og leverandører kræver - og vil blive ved med at kræve, selv om Erhvervsstyrelsen måske ikke længere forlanger dem. ..

Læs også
Top job