Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan vil regeringen komme dårlig mobildækning til livs

Dårlig mobildækning og manglende it-udvikling er en hæmsko for dansk vækst. Derfor er regeringen klar med digital vækstpakke.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har tirsdag offentliggjort regeringens vækstplan for digitalisering i Danmark. Foto: Gorm Branderup

Danske virksomheder skal være blandt de bedste i Europa til at udnytte it, big data og e-handel til at skabe vækst.

Sådan lyder ambitionen fra regeringen, som tirsdag har offentliggjort en vækstpakke for digitalisering i Danmark.

Men ambitionen kræver – sagt lidt firkantet – at der er signal på mobilen.

Derfor dur det ikke, at der stadig er områder af Danmark, hvor borgere og virksomheder ikke har ordentlig bredbåndshastigheder og mobildækning.

Og derfor ægger regeringen nu op til at gøre noget ved problemet.

Med den digitaliseringspakke, som erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) netop har offentliggjort, blæser regeringen til kamp mod utilstrækkelig mobil- og bredbåndsdækning og vil i øvrigt overbevise danske virksomheder om at udnytte mulighederne i digital omstilling.

Regeringen vil stille større krav til teleselskaberne og foreslår blandt andet, at selskaberne skal samarbejde og anvende hinandens net i tyndt befolkede områder, hvor kun ét selskab måtte tilbyde dækning.

Målet er, at alle husstande og virksomheder skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020.

Desuden ønsker regeringen "at understøtte den digitale udvikling og skabe vækst i hele Danmark."

Derfor skal 700 MHz-frekvensbåndet til mobilt bredbånd frigøres fra 2020. Det skal ifølge regeringen bidrage til en "markant forbedret" dækning med hurtigt mobilt bredbånd for borgere og virksomheder særligt i tyndt befolkede områder.

Regeringen planlægger også at lancere hjemmesiden www.tjekditnet.dk i 2015, hvor borgere kan sammenligne netforbindelser landet over.

Se oversigt over alle forslagene her.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) lægger vægt på, at digitalisering og brug af it er "central" for væksten i dansk økonomi. Håbet med vækstplanen er derfor at kunne give danske virksomheder et skub i den rigtige retning, oplyser Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

"Visionen for vækstplanen er, at Danmark skal være blandt de bedste i Europa til at udvikle og udnytte data og it til at skabe vækst og job. Jeg vil nu indkalde Folketingets partier til forhandlinger om indholdet af vækstplanen," udtaler ministeren.

Læs også