Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

V: Valget handler om at skabe arbejdspladser

Lavere skat, færre afgifter og flere job er Venstres hovedtemaer for valget, siger Venstres næstformand.

Venstres næstformand Kristian Jensen Foto: Astrid Dalum

Det bliver et Venstre med fokus på jobskabelse, lavere skat og nulvækst i det offentlige, danskerne kommer til at se i den kommende valgkamp.

Det siger Venstres næstformand Kristian Jensen forud for, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag formiddag udskriver valg til Folketinget.

- Jeg ser det sådan, at valget kommer til at handle om, at flere danskere skal have et arbejde at stå op til om morgenen, siger han.

- Vores linje bliver at sikre, at det skal kunne betale sig at arbejde, og så skal vi have lavet en ny udlændingepolitik, hvor vi er åbne for dem, der kan og vil.

Der talte du ikke meget om udgiftsstoppet. Hvad er der blevet af det?

- Udgiftsstoppet (nulvækst, red.) er den måde, vi vil skabe rum til at sænke skatter og afgifter på. Vi går ikke ind for at skære ned på den offentlige sektor, men det er jo det, regeringen har gjort de seneste år, siger hun.

Venstre går til valg på, at de offentlige udgifter ikke må stige mere end den generelle prisudvikling, mens det andet store parti i den borgerlige blok, Dansk Folkeparti, ønsker en vækst, som kun Enhedslisten kan hamle op med.

Hvordan ser Venstre på regeringssamarbejde med Dansk Folkeparti?

- DF har jo selv sagt, at de ikke ønsker at komme i regering. Men vi vil gerne i regering med dem, der vil danne en ny borgerlig, liberal regering, siger Kristian Jensen.

- Vi vil gerne indbyde til et bredt samarbejde, og jeg tror på, at vi kan slå bro over de nuancer, der er hos de borgerlige partier.

Hvordan ser du på en ren Venstre-regering?

- Vi har et ønske om så bredt funderet en regering som muligt, men man kan jo ikke tvinge andre partier i regering, hvis de ikke vil. Så det er et spørgsmål om, hvem der har viljen, siger han.

BRANCHENYT
Læs også