Politik

Venstre-kampagne: Regeringen vildleder om jobtal

"Desperat valgkampsspin" kalder Magnus Heunicke (S) den nye kampagne fra Venstre.

Regeringen smykker sig med lånte fjer, når den bryster sig af alle de job, den har skabt.

Det er budskabet i en ny kampagne fra Venstre, som lægger en beregning fra Dansk Arbejdsgiverforening og Danmarks Statistik til grund for en ny annonce.

I den er de 40.000 job, som regeringen mener at have skabt, streget ud. I stedet står der 700. Det er nemlig det antal fuldtidsstillinger, der reelt er gået til danskere, imens regeringen har siddet ved roret, mener Venstre.

I annoncen lyder det:

"Regeringen siger, der er skabt over 40.000 nye private job i Danmark. I virkeligheden er det 20.700 fuldtidsstillinger, hvoraf de 20.000 er gået til udlændinge. Der er altså kun skabt 700 fuldtidsstillinger til danskere. Venstre vil gennemføre en jobreform, så flere danskere får del i de nye job, der skabes i de kommende år."

Og fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er beskeden endnu mere kontant:

"Vi søsætter denne her kampagne for at få fakta på bordet," siger hun til BNB.

Det ønske kan den socialdemokratiske transportminister Magnus Heunicke ikke spore i den nye kampagne. Tværtimod.

"Det er faktuelt forkert. Hvis der kun er 700 fuldtidsstillinger, der er gået til danskere, så tror jeg, at jeg kender dem alle sammen," siger han til TV2. Han fortsætter:

"Det her er desperat valgkampsspin, og det burde Venstre holde sig for god til, synes jeg."

Tidligere på ugen ærgrede Dansk Arbejdsgiverforening sig over resultaterne af den opgørelse de havde lavet - den viste nemlig, at de 40.000 job reelt bestod af 20.000 fuldtidsstillinger, og at de blev besat overvejende af udlændinge.

Og det er både godt og skidt, mente Jørn Neergaard Larsen, administrerende direktør for DA.

- Det er selvfølgelig utrolig positivt, at det lige netop i disse år er muligt at skaffe arbejdskraft fra vores nabolande, men det er til gengæld meget negativt, at det ikke i samme periode er lykkedes at ændre beskæftigelsesfrekvensen for danske statsborgere, siger han til Børsen.

BRANCHENYT
Læs også