Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Overraskende vælgerlussing sender S-minister ud af Folketinget

Carsten Hansen fik markant færre stemmer end ved sidste valg. Nu må han vinke farvel til Folketinget.

Carsten Hansen (S) møder stor kritik efter at have meddelt, at hverken han eller ministeriet kommer til årets folkemøde i Allinge på Bornholm. Foto: Philip Davali/AP

Den helt store stoleleg er i gang på Christiansborg i takt med at de personlige stemmetal tikker ind. Og stemmetallene viser flere store overraskelser og uventede dårlige nyheder for flere af Folketingets store profiler.

Blandt dem er Carsten Hansen, by-, bolig- og landdistriktsminister og en af de toneangivende medlemmer i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Carsten Hansen har desuden i en årrække stået i spidsen for Rustbankerne - en af de tre meget omtalte socialdemokratiske kaffeklubber på Christiansborg. Han har siddet i Folketinget uafbrudt siden 1998.

Ved valget i 2011 fik han omkring 8000 stemmer, mens blot 2567 satte kryds ved ham ved torsdagens valg. Dermed bliver han blot nummer seks blandt de socialdemokratiske kandidater i Fyns storkreds - det er det kun er de øverste fem, der opnår valg. De fynske socialdemokrater, der får plads i Folketinget den kommende periode er Dan Jørgensen, Jan Johansen, Trine Bramsen, Erik Christensen og Julie Skovsby.

Carsten Hansen har blandt andet været i modvind, efter at han i forbindelse med valgkampen i 2011 gav en skriftlig garanti for, at akutfunktionen på Svendborg Sygehus blev bevaret. Et løfte, han ikke kunne holde.

"Jeg synes vi har kørt en okay valgkamp og arbejdet godt sammen her på Fyn, og det er også lykkedes at få valgresultatet højere op. Men jeg tror simpelthen, at det her skyldes, at der jo var en sag med et sygehus, hvor jeg lovede en akutfunktion. Og det mener jeg sådan set stadig, der skal være," siger Carsten Hansen til TV 2 News og fortsætter:

"Der er ingen tvivl om, at troværdighed er den vigtigste vare en politiker har. Det har jeg altid arbejdet meget med, men det her gav mig altså et ordentligt hak i troværdigheden."

BRANCHENYT
Læs også