Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nu ruller hovederne i Skat efter skandalerne om svindel og ulovlig inddrivelse

IT-direktør i Skat Jan Topp Rasmussen er sendt hjem, bekræfter centrale kilder over for Finans. Ifølge kilderne følger inddrivelsesdirektør Jens Sørensen efter, mens topchef Jesper Rønnow Simonsen går fri.

Skattesvindel for milliarder
Foto: Stine Bidstrup

Skandalesagerne i Skat kommer til at koste hoveder på direktionsniveau, når skatteminister Karsten Lauritzen fredag på et pressemøde vil præsentere en handlingsplan.

Det bekræfter flere centralt placerede kilder over for Finans.

»Der kommer til at rulle hoveder,« siger en kilde, der ikke ønsker at stå frem.

Én af dem, der allerede har fået at vide, at han ikke længere behøver at møde på arbejde er it-direktør Jan Topp Rasmussen.

Jan Topp Rasmussen er ansvarlig for det skandaliserede it-system, EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem), der var så smækfyldt med fejl, at Kammeradvokaten vurderede, det ville være decideret ulovligt for Skat at bruge det i den automatiske gældsinddrivelse.

Berlingske har tidligere afsløret, hvordan systemet blev sat i drift i september 2013 til trods for, at leverandørerne havde advaret imod at gøre det.

Til gengæld udløste det bonusser til cheferne i Skat, da det efter flere års forsinkelse lykkedes at sætte strøm til systemet.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Jan Topp Rasmussen.

Foreløbigt er han hjemsendt, og hans endelige afsked forventes afklaret på et møde med Skats topchef Jesper Rønnow Simonsen i næste uge.

Ifølge Finans' kilder er it-direktøren ikke den eneste, der bliver fyret. I alt er der lagt op til, at en håndfuld chefer på direktør og vicedirektør-niveau bliver sendt ud i kulden.

En anden er inddrivelsesdirektør Jens Sørensen. Udover at Jens Sørensen er chef for inddrivelsen, er han også ansvarlig for betalings- og regnskabsområdet i Skat. Det er netop i regnskab, Skat har håndteret refusion af udbytteskat. Håndteringen af udbytteskat vil fredag blive voldsomt kritiseret i en intern undersøgelse, efter at det tilsyneladende er lykkedes udenlandske kriminelle at lænse statskassen for 6,2 mia. kr. ved at kræve refusion af udbytteskat, de aldrig har betalt.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Jens Sørensen.

Til gengæld ser det ud til, at topchef Jesper Rønnow Simonsen går fri. Skat har indkaldt til pressemøde i morgen eftermiddag, og i mødeindkaldelsen hedder det, at Rønnow Simonsen vil gennemgå »de organisatoriske forandringer og de personalemæssige konsekvenser« på baggrund af sagen om EFI og svindel med udbytteskat.

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til pressemøde fredag kl. 11.30. Umiddelbart inden vil ministeren orientere Folketingets skatteudvalg.

Hverken Skat eller Skatteministeriet vil kommentere Finans' oplysninger før fredag.

BRANCHENYT
Læs også