Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pind i Bruxelles: Forhåbentlig vil de andre hjælpe os

Danmark står i en svær situation, siger Søren Pind før EU-møde i Bruxelles og håber på hjælp fra andre lande.

Danmark står i en svær situation i forhold til Europol-samarbejdet, mener justitsminister Søren Pind.  Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto

Danmark står i en svær situation især i forhold til Europol-samarbejdet, men forhåbentlig vil andre EU-lande være med til at hjælpe Danmark ud af klemmen.

Det siger justitsminister Søren Pind (V) fredag ved ankomsten til EU's justits- og indenrigsministermøde i Bruxelles dagen efter det klare danske nej ved folkeafstemningen om en tilvalgsordning som afløser for det danske retsforbehold.

På vej ind til mødet i Bruxelles, hvor han skal orientere justitsministrene fra de andre EU-lande om resultatet af folkeafstemningen, siger han, at Danmark nu ikke står til at kunne deltage i Europol-forordningen.

- Det stiller os i en svær situation, men det må vi jo arbejde med og så se, hvordan vi bedst muligt kan løse det, siger Søren Pind.

- Jeg vil tro, at der er nogen, der er bekymrede over, hvilken situation vi skaber, og som forhåbentlig også vil hjælpe - men det ved jeg ikke endnu, siger den danske justitsminister.

BRANCHENYT
Læs også