Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

DTU lukker sit transportinstitut

Besparelser tvinger Danmarks Tekniske Universitet til at omstille sin transportforskning.

DTU Transport har primært beskæftiget sig med transportplanlægning og danskernes transportvaner. Foto: BROHUS ANDERS

Finanslovens besparelser på uddannelse og forskning har krævet sit første store offer.

Danmarks Tekniske Universitet meddelte tirsdag, at man har besluttet at lukke det selvstændige transportinstitut, DTU Transport.

»Der har igennem længere tid været en synlig diskrepans mellem myndighedernes behov for rådgivning og forskning inden for bl.a. transportforskning og de penge, der har været prioriteret til området,« skriver DTU.

For at finansiere finansloven har regeringen bl.a. besluttet at spare 2 pct. på uddannelse og forskning om året i de kommende fire år. Det har mødt kritik fra adskillige kanter - heriblandt Dansk Industri. Sparekniven har også ramt transportforskningsområdet.

I 2015 var der afsat 40 mio. kr. i forskningsreserven til transportforskning, og i 2016 er beløbet reduceret til 20 mio. kr. Intet tyder på, at den vanskelige økonomiske situation vil blive bedre i nær fremtid, lyder det fra DTU.

»Det er uforståeligt, at man vælger at spare på forskningen i de bæredygtige løsninger, som alle sukker efter. DTU har sagt det før og gentager det gerne: Vi finder det uklogt, at spare på fremtiden. Men vi vil fortsat prioritere uddannelse og forskning inden for trafik og transport højt, og en fokusering af transportforskningen i nye sammenhænge på DTU, er den rigtige måde at sikre dette på,« siger rektor Anders Bjarklev.

DTU vil nu igangsætte en analyse af, hvordan man bedst muligt kan videreføre transportforskningen.

Transportinstituttet blev stiftet i 2008 og huser 85 medarbejdere, der primært beskæftiger sig med trafikplanlægning og danskernes transportvaner.

BRANCHENYT
Læs også