Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Miljøministeren rydder op

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har fjernet hver tredje lov og bekendtgørelse.

Eva Kjer Hansen har barberet hver tredje lov og bekendtgørelse fra miljø og fødevareområdet væk.  Foto: Brian Karmark

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har haft travlt med at rydde op i lovgivningen på sit område.

Hun har fået fjernet omkring hver tredje lov og bekendtgørelse fra miljø- og fødevareområdet.

Tidligere var der næsten 2.400 love og bekendtgørelser. I dag er de sammenskrevet til omkring 1.500. Det fremgår tirsdag af en meddelelse fra ministeriet.

»Da jeg ankom til ministeriet var det nærmest umuligt at finde rundt i de mange love og bekendtgørelser. Nu er der ryddet op, og brugervenligheden er blevet langt større,« udtaler Eva Kjer Hansen i pressemeddelelsen.

Miljøminister vil rydde op – hver  tredje lov og bekendtgørelse skal væk

Ministeren har bl.a. samlet miljøbeskyttelsesloven i en lov. Den bestod tidligere af en lov og 28 ændringslove. Ifølge pressemeddelelsen er der ikke sket en ændring i beskyttelsesniveauet.

Hun har også fjernet bekendtgørelser, som ikke længere er relevante. Det gælder eksempelvis bekendtgørelsen om Depotrådets sammensætning og virksomhed. Depotrådet blev nedlagt i 2013.

Danmarks Naturfredningsforening ser oprydningen som »ganske uproblematisk«.  Ministeren har nemlig tidligere lovet, at der ikke sker en ændring i beskyttelsesniveauet.

»Det er også helt naturligt, at man fjerner de love og bekendtgørelser, som er direkte forældede,« siger landbrugspolitisk seniorrådgiver Thyge Nygaard fra Danmarks Naturfredningsforening. 

En ekspert i offentlig regulering kalder ændringerne for teknisk oprydning.

»Det er bare en teknisk sammenskrivning – andet er det ikke. Det er praktisk arbejde, og det skal med mellemrum gøres, men der er ingen indholdsmæssig ændring i lovoprydningen,« siger professor Peter Pagh fra Københavns Universitets Center for offentlig regulering og administration.

Oprydningsarbejdet udgør første skridt i ministerens arbejde med at forenkle lovgivningen. Næste skridt er at gennemføre en reform af den samme lovgivning. Det vil foregå i løbet af 2016.

»Vi skal overveje, hvordan vi kan indrette lovgivningen på en ny, bedre og mere sammenhængende måde til gavn for borgere, virksomheder og organisationer,« siger Eva Kjer Hansen.

BRANCHENYT
Læs også