Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Pris for at udflytte én museumsmedarbejder: 1,4 mio. kr.

Det koster sammenlagt 17 mio. kr. at udflytte 13 statslige arbejdspladser på Jagt- og Skovbrugsmuseet til Djursland. Det viser nye tal fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

1,4 mio. kr. koster det at flytte én statslig arbejdsplads fra Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm til Landsbrugsmuseet på Djursland. Foto: Joachim Adrian/Polfoto

1.430.000 kr. Så meget koster det at flytte én arbejdsplads fra Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm til Landbrugsmuseet på Djursland.

Den samlede pris for at flytte museets i alt 13 arbejdspladser fra Sjælland til Jylland bliver på 17,2 mio. kr.

Det viser nye tal fra Erhvervs- og Vækstministeriet, som har gennemgået, hvad prisen bliver for at udflytte de knap 4.000 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen.

Dermed ligger prisen for udflytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseets medarbejdere langt højere end den gennemsnitlige pris for udflytningen af én statslig arbejdsplads.

Ifølge tallene fra Erhvervs- og Vækstministeriet koster det i gennemsnit ca. 250.000 i flytteomkostninger at flytte en statslig arbejdsplads.

Men den samlede pris for at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseets 13 arbejdspladser kan stige yderligere.

»Udover transaktionomkostningerne på 17,2 mio. kr. skal der foretages bygningstilpasninger på den nye lokation til Jagt- og Skovbrugsmusset. Disse håndteres særskilt,« skriver ministeriet i notatet.

Regeringen besluttede i efteråret at udflytte knap 4.000 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen. Flytningerne, der så småt skal i gang, forventes afsluttet i 2017.

Udflytningen af de statslige arbejdspladser, der siden har mødt massiv kritik fra flere fronter, sker som en del af regeringens samlede strategi over for landets yderområder. Strategien inkluderer også en vækstpakke og den i øjeblikket stærkt omstridte landbrugspakke.

»Udflytningen af de statslige job vil dermed blive et vigtigt bidrag til regeringens målsætning om at skabe vækst og udvikling i hele Danmark,« udtaler erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af ministeriets nye tal.

Oprindeligt var der afsat 400 mio. til at dække de samlede omkostninger for udflytninger, men som bl.a. Dagbladet Politiken i begyndelsen af året kunne fortælle, er der reelle pris højere. Ifølge de nye tal fra ministeriet forventes den samlet udgift at blive på knap 1 mia. kr. frem til 2017.

BRANCHENYT
Læs også