Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mystik om regeringens fremtid efter »en meget mærkelig aften«

Formanden for Dansk Folkeparti og Liberal Alliances politiske ordfører forlod sent tirsdag aften et opsigtsvækkende krisemøde om regeringens fremtid. Om regeringen fortsætter, må statsministeren svare på, lød meldingen.

Tirsdag aften var der regeringskrisemøde med deltagelse af de blå partiers formand, herunder DF's Kristian Thulesen Dahl. Carsten Bundgaard

Kort før midnat tirsdag aften valgte Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at forlade et krisemøde om opbakningen til Venstre-regeringen - uden svar på om Lars Løkke Rasmussen fortsætter som statsminister.

»Det skal statsministeren selv svare på,« lød kommentaren fra Kristian Thulesen Dahl, DF's formand på vej ud af statsministeriet.

Det var Lars Løkke Rasmussen, der i et tweet tirsdag aften indkaldte blå bloks ledere til et møde om, hvorvidt regeringen »stadig har flertal til at være i regering«, som statsministeren skrev.

En melding, der kom efter, at De Konservative på et pressemøde kort forinden havde gjort det klart, at de ikke længere har tillid til Løkkes miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V).

»Jeg kan ikke se, jeg har mere at bidrage med i aften. Jeg skal ikke komme med nogen konklusion. Jeg synes, det her har været et meget, meget underligt forløb,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Fra Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, der tirsdag var partiets repræsentant på mødet i Statsministeriet, da formand Anders Samuelsen er i London, lød en lignede melding.

»Det her er en krise mellem De Konservative og regeringen, og det er derfor, at vi og Dansk Folkeparti nu har forladt drøftelserne,« siger Ammitzbøll og fortsætter:

»Vi bakker fuldt ud op om regeringen og 100 pct. op om Eva Kjer Hansen,« fastslår den politiske ordfører på vej væk fra aftenmødet.

Kort efter forlod også De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, mødet. Med sig havde han kun en kort kommentar om, at partiet står fast på sin melding om, at de ikke længere har tillid til miljø- og fødevareministeren.

Ifølge TV 2 News forlod statsminister Lars Løkke Rasmussen - via en bagudgang - statsministeriet efter midnat uden at kommentere mødet til pressen.

BRANCHENYT
Læs også