Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Engell: Sagen om Eva Kjer kunne have været løst for længst

Blå blok viser manglende evne til krisehåndtering, når landbrugspakken eksploderer, som den gør, siger Engell.

Det er en højdramatisk sag, som burde have været løst for længst.

- Det her viser, at partierne i blå blok er enormt dårlige til krisehåndtering, siger politisk kommentator Hans Engell efter dramaet om De Konservatives mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tirsdag aften på grund af landbrugspakken.

- Konflikten burde under normale omstændigheder aldrig være opstået, men løst hurtigt med lidt indrømmelser til De Konservative, hvilket let kunne have været fundet, siger han.

Ifølge Engell afhænger det hele nu af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Enten går Eva Kjer Hansen selv i løbet af dagen, eller også nægter Lars Løkke at fyre sin minister. Så må regeringen eventuelt gå af efter en afstemning i folketingssalen, hvor De Konservative skal vise, at de står bag de bastante meldinger, siger Engell.

- Men måske satser Løkke fortsat på, at der i dagens løb fra det konservative bagland, erhvervslivet med mere vil blive lagt hårdt pres på Søren Pape, så K ikke stemmer for at vælte Kjer i folketingssalen.

- Der er jo en lang vigtig politisk dagsorden de kommende måneder og ikke meget taler for et valg i utide nu, siger han.

Engell peger på, at der uanset udgangen nu ligger et stort pres på både Lars Løkke Rasmussen og K-formand Søren Pape Poulsen.

- Pape satser hele butikken i håbet om, at vælgerne vil belønne, at partiet ikke finder sig i hvad som helst. Men bliver der valg, så vil han få et ansvar.

Omvendt så føler De Konservative sig kørt over efter et samråd, hvor det var tydeligt, at Eva Kjer Hansen og den konservative fødevare- og landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, talte sig længere og længere væk fra hinanden.

- Viljen var der ikke til at imødekomme De Konservative, selv om en regering med 34 mandater skal være ekstremt ydmyg, ikke kun i ord, men også i handling over for støttepartierne, siger Engell.

- Havde Løkke og Eva Kjer Hansen taget hånd om sagen på et tidligere tidspunkt, så var man jo ikke endt i det her hjørne, hvor det til gengæld var tydeligt efter mødet mellem statsministeren og Søren Pape i aftes, at nu har Løkke i stedet fundet knojernene frem.

BRANCHENYT
Læs også