Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Det trækker op til weekendforhandlinger om regeringens fremtid

Fredag aften var det fortsat uafklaret, hvad status er i regeringskrisen. Forhandlingerne på Marienborg ventes at fortsætte i weekenden.

Statsministerboligen Marienborg danner rammen om de højdramatiske forhandlinger i blå blok. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Dramaet om den politiske krise i blå blok ser ud til at trække i langdrag.

Fredag aften forhandlede lederne af de fire partier i blå blok, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, for anden dag i træk på Marienborg nord for København.

Det endnu uvist om forhandlingerne stadig foregår, men omkring kl. 20.30 kunne TV2 News rapportere, at De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, havde forladt forhandlingerne i en taxa.

Ifølge TV2 News’ oplysninger har samtlige deltagere fået at vide, at de skal aflyse alle aftaler i kalenderen og afsætte hele weekenden til fortsatte forhandlinger på Marienborg.

Officielt skal partierne i blå blok drøfte en tillægsaftale til den fødevare- og landbrugspakke, som torsdag blev vedtaget af et flertal i Folketinget.

Men reelt er det regeringens fremtid, der står på spil. Et flertal af Folketinget har ikke længere tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen efter det turbulente forløb om miljøberegningerne, der ligger bag landbrugspakken.

Selv om Det Konservative Folkeparti støtter landbrugspakken – og også stemte for den torsdag i folketingssalen – har ministerens håndtering af sagen fået De Konservative til at miste tilliden til Eva Kjer Hansen.

Sammen med partierne i rød blok er der derfor et flertal mod ministeren. Men i modsætning til hvad der er den gængse praksis på Christiansborg, har ministeren ikke ville forlade sin post, ligesom statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke har ønsket at fyre hende.

Derfor er der nu stillet et mistillidsvotum til miljø- og fødevareministeren, der dog først kan finde sted på onsdag. Lars Løkke Rasmussen har derfor frem til onsdag til at finde en løsning med De Konservative, der nægter at trække deres mistillid tilbage.

Statsministeren har selv betegnet situationen som en »gordisk knude«, og har flere gange udtalt, at han i sidste ende kan blive nødt til at udskrive valg, hvis der ikke kan findes en løsning på krisen i blå blok.

BRANCHENYT
Læs også