Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Hvad skal der ske med tillægsaftalen?

Miljøordførerne fra blå blok er usikre på, om forhandlingerne om en tillægsaftale genoptages.

Vi har ikke fået nogen status på, hvad der videre skal ske med forhandlingerne,« siger Rasmus Jarlov om forhandlingerne til den tillægsaftale, man torsdag påbegyndte. FLINDT PEDERSEN RASMUS

Ingen miljøordførere fra blå blok er i stand til at svare på, hvorvidt forhandlingerne om en tillægsaftale til landbrugspakken fortsætter oven på meldingen om, at Eva Kjer Hansen trækker sig om miljø- og fødevareminister.

De fire partier, som torsdag vedtog landbrugspakken (V, DF, K og LA), skulle ellers fortsætte forhandlingerne lørdag, men de er sat på standby, sandsynligvis indtil man igen har en minister til at sidde for enden forhandlingsbordet.

Ifølge René Christensen er det usikkert, om forhandlingerne genoptages, når Lars Løkke Rasmussen efter planen udpeger en ny minister på mandag.

»Jeg ved faktisk ikke, om der overhovedet bliver nogen forhandling igen. Hvordan man vælger at håndtere det, det ved jeg faktisk ikke,« siger René Christensen, formand for Miljø- og Fødevareudvalget til Jyllands-Posten.

Onsdag meddelte Lars Løkke Rasmussen, at man ville indlede forhandlingerne om en tillægsaftale, når landbrugspakken var blevet stemt igennem.

»Tillægsaftalen skal løse udfordringerne og genskabe tilliden mellem partierne,« sagde statsministeren onsdag til en samlet presse på Christiansborg.

Tillægsaftalen var en håndsrækning til De Konservative, der igennem længere tid har udtrykt mistillid til den nu afgående miljø- og fødevareminister.

Heller ikke Rasmus Jarlov, fødevare- og landbrugsordfører for De Konservative, har lørdag overblik over, hvad ministerafgangen vil betyde for forhandlingerne om en tillægsaftale.

»Når der ikke er nogen minister, er det svært at forhandle om en tillægsaftale. Men vi har ikke fået nogen status på, hvad der videre skal ske med forhandlingerne,« siger han til Jyllands-Posten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Statsministeriet.

BRANCHENYT
Læs også