Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

New Yorks stenrige eksborgmester dropper præsidentkampen

Multimilliardæren Michael Bloomberg stiller ikke op som selvstændig præsidentkandidat til valget i november.

Foto: Thibault Camus/AP

Milliardær, medieiværksætter og tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg siger ifølge New York Times, at han ikke stiller op som præsident til november.

Dermed ender han måneders spekulationer om, hvorvidt han ville stille op som selvstændig mod Demokraternes og Republikanernes kandidater.

Bloomberg siger, at han ikke vil risikere, at hans kandidatur fører til, at Donald Trump eller Ted Cruz bliver valgt som præsident i USA.

- Der er en stor risiko for, at mit kandidatur kan føre til, at Donald Trump eller senator Ted Cruz vil blive præsident. Den risiko kan jeg ikke løbe med god samvittighed, siger den 74-årige milliardær i en pressemeddelelse ifølge New York Times.

Netop den mulighed - at Michael Bloombergs kandidatur vil betyde en sejr til Republikanerne - har der længe været skrevet om i amerikanske medier.

Det vurderes nemlig, at den moderate Michael Bloomberg, der har en fortid både som republikaner og demokrat, vil stjæle stemmer fra Demokraternes kandidat. Det vil kunne gøre Republikanerne til sejrherrer i præsidentvalgkampen.

- Donald Trump har kørt den mest splittende og demagogiske kampagne, jeg kan huske. Han spiller på fordomme og frygt, siger Bloomberg ifølge New York Times.

Ted Cruz får heller ikke pæne ord med på vejen af Bloomberg. Milliardæren siger, at Texas-senatoren "lefler på immigrationsspørgsmålet".

Michael Bloomberg var borgmester i New York City i perioden 2002 - 2013.

Han var oprindeligt medlem af Demokraterne, men skiftede til Republikanerne, da han i 2001 stillede op som borgmester i New York. Han blev genvalgt som borgmester i 2005.

I 2007 forlod Michael Bloomberg Republikanerne for at blive uafhængig.

BRANCHENYT
Læs også