Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Postaftale kan betyde endnu færre postbude

Ny postaftale betyder færre forpligtelser til Post Danmark. Det kan på sigt betyde færre ansatte i posten.

Danske Bank har forlænget aftalen med Post Danmark for to år. Foto: Colourbox

Når Post Danmark fremover går fra at skulle levere breve seks dage om ugen til fem dage om ugen, så kan det få konsekvenser for de ansatte i posten, som allerede er blevet færre i løbet af de seneste år.

Post Danmark skal også i de kommende år tilpasse sig faldende brevmængder, siger Morten Nielsen, kommunikationschef i Post Danmark.

- Politikerne har lavet en bred aftale om reglerne for postmarkedet i de kommende år.

- Nu skal vi sætte os ned og se på aftalen og den bekendtgørelse, der kommer i forlængelse af den, og så tilpasser vi vores produkter og vores virkelighed til de regler, der gælder.

- Det er klart, at det her giver os nogle muligheder for at komme i gang med den omstilling, vi står midt i, som handler om, at vi går fra at være en brevvirksomhed med nogle pakker til at være en pakke- og logistikvirksomhed med nogle breve, siger han.

Post Danmark har været gennem flere store fyringsrunder i løbet af de senere år, ligesom stort set alle landets posthuse er lukket.

Mange er i stedet genåbnet som postskranker i supermarkeder og tankstationer, hvor nogle af de ansatte har kunnet rykke med.

Senest måtte medarbejderne i Post Danmark gå med til en række forringelser af overenskomsten, der blandt andet betyder, at de ansatte fra 1. april i år selv må betale deres frokostpause.

- Gennem rigtig mange år har vi tilpasset vores virksomhed til de faldende brevmængder, og der har vores medarbejdere udvist stor ansvarlighed til at medvirke til den omstilling. Det kommer vi også til at se i de kommende år, siger Morten Nielsen.

Et bredt flertal i Folketinget præsenterede tirsdag morgen det nye postforlig, der også gør op med Post Danmarks pligt til at levere breve dag til dag - de såkaldte A-breve.

Læs også