Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Konservativ frygt: Landbrugspakke kan koste landmænd dyrt

Landbrugspakken kan være i strid med EU-direktiver, og det kan koste landmænd penge, frygter De Konservative.

I en skrivelse til den danske regering lægger EU-Kommissionen op til, at landbrugspakken, der blev vedtaget i februar, er i strid med flere EU-direktiver.

Det kan betyde en økonomisk lussing til landmændene, som egentlig skulle have gavn af pakken, frygter De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard.

- Hvis ikke vi tager denne henvendelse alvorligt, kan det ende med, at EU tilbageholder støtte til danske landmænd. Så ender vi med at have en landbrugspakke, der er lavet for at hjælpe landbruget, men som i sidste ende koster dem mange penge, siger hun.

Kommissionen skriver ifølge Information i et brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), at pakken ser ud til at være i strid med tre direktiver: vandrammedirektivet, nitratdirektivet og habitatdirektivet.

De Konservative leverede de afgørende stemmer til regeringens landbrugspakke efter et stormfuldt forløb, der endte med at koste tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen jobbet.

Fejlen var ikke, siger miljøordføreren, at De Konservative stemte for pakken. Fejlen var, at man ifølge partiet fik en forkert tabel om kvælstofkonsekvenserne.

- Det er det, vi retter op på ved at lave den naturpakke nu, hvor vi får kvælstofreducerende tiltag ind.

- Vi er i gang med forhandlingerne om naturpakken netop i disse dage. Det er klart, at det her motiverer os endnu mere for at opnå nogle resultater dér, siger Mette Abildgaard.

Ordføreren tilføjer, at EU-Kommissionens løftede pegefinger i forhold til vandrammedirektivet er særligt bekymrende, da kritikken drejer sig om tilstanden i de danske vandløb.

Læs også