Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lars Løkke går op mod støttepartiers mærkesager

Danmarks udfordringer er ikke løst med topskattelettelser eller et asylstop, siger statsministeren inden topmøde om dansk økonomi.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen indleder et todages topmøde på Marienborg om fremtidsudsigterne for dansk økonomi, som han mener er stærkt udfordret af for lav vækst og ringe produktivitet. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Statsminister Lars Løkke Rasmussen svarer nu igen på højlydte krav fra sine støttepartier om at sænke topskatten og stoppe asyltilstrømningen til Danmark.

Det sker på dagen, hvor han indleder et todages topmøde på Marienborg om fremtidsudsigterne for dansk økonomi, som han mener er stærkt udfordret af for lav vækst og ringe produktivitet.

Vi lever i en tid, hvor der er mange lette løsninger i omløb.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen

»Vi lever i en tid, hvor der er mange lette løsninger i omløb,« siger han og peger på to mærkesager for støttepartierne: lavere topskat og stop for flygtninge.

»Selv hvis der ikke var kommet nogle flygtninge, havde vi også udfordringer. Det er bare ikke løsningen. Så er der andre, der siger: Lad os bare sætte topskatten ned, så skaber det en hel masse. Det er nok heller ikke bare løsningen. Jeg tror, at det hele er lidt mere komplekst. Jeg vil gerne skabe en mere seriøs platform for den fælles drøftelse,« siger Løkke.

Liberal Alliance og De Konservative står fast på, at topskatten skal ned, når forhandlingerne om en 2025-plan og en skatteaftale begynder efter sommerferien.

Modvilje mod reformer

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har helt afvist at stemme for skattelettelser, medmindre udgifterne til flygtninge nedbringes markant. Konkret har han foreslået at indføre permanent grænsekontrol og afvise asylsøgere, hvis de er rejst igennem et sikkert land. Oven i det har finansordfører René Christensen (DF) tidligere udtalt, at »vi vil ikke diskutere reformer om at lave om på det velfærdssamfund, vi kender«.

Lars Løkke Rasmussen mener, at en sådan modvilje mod reformer »ikke kan nytte noget«.

»Det får ikke virkeligheden til at gå væk,« siger han.

Dansk Folkeparti undrer sig.

»Jeg ved ikke, hvorfor man kalder det lette løsninger,« siger finansordfører René Christensen og påpeger, at regeringen selv har betegnet flygtningeudgifterne som en stor udfordring for dansk økonomi.

Finansordfører Ole Birk Olesen (LA) melder hus forbi:

»Vi mener, at topskatten gør langt mere skade end gavn. Men vi har aldrig påstået, at det vil løse alverdens problemer.«

Læs også