Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

København vil straffe gadefestival for flirt med Uber

Et politisk flertal i Københavns Kommune vil droppe støtte til Distortion grundet partnerskab med Uber.

Et politisk flertal i Københavns Kommune bestående af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ønsker at pille gadefestivalen Distortion ud af puljen af de aktører, der har ansøgt kommunen om økonomisk støtte til deres arrangementer.

Derfor har partierne efter et møde i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg mandag bedt forvaltningen undersøge, om det er lovligt at tage en enkelt aktør ud af den samlede indstillingspulje.

Det fortæller Niels E. Bjerrum, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne.

- Det er et foreløbigt resultat. Men det udslagsgivende er, at der er et flertal, siger han.

Socialdemokraterne ønsker ligesom SF og Enhedslisten at droppe den såkaldte arrangementsstøtte på 70.000 kroner til Distortion.

Det sker, fordi den københavnske festival, der løber af stablen fra 1. til 5. juni, har indgået et partnerskab med den omdiskuterede kørselstjeneste Uber.

- Det er problematisk, at der skal gå kommunale støttepenge til en organisation, der samarbejder med Uber, for på den måde vil kommunale skattekroner indirekte gå til at fremme et usympatisk forretningskoncept som Ubers, siger Niels E. Bjerrum.

Uber er blevet mødt med kritik for at benytte sig af ulige konkurrencevilkår med en samkørselstjeneste, der opererer på usikkert juridisk grundlag.

Spørgsmålet om hvorvidt det kan lade sig gøre at droppe den kommunale støtte til en enkelt aktør - i denne sag Distortion - bliver drøftet på næste møde i Københavns Borgerrepræsentation.

I slutningen af april begyndte de første danske sager mod seks Uber-chauffører, som er sigtet for ulovlig taxakørsel. Hvis de dømmes skyldige, står de hver til en bøde på 5000 kroner.

Tiltalerne lyder, at de anklagede ikke havde den nødvendige uddannelse, mens bilerne ikke var indregistreret til erhvervsmæssig persontransport.

Chaufførerne mener, der er tale om samkørsel, og at det derfor er fuldt lovligt.

Læs også