Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Togfonden kan reddes for 200 mio. kr. om året

Hvis politikerne på Christiansborg vil redde det stort anlagte infrastrukturprojekt Togfonden, der skal sikre danskerne et bedre tognet, skal de finde 200 millioner kroner om året.

Det viser et notat fra Finansministeriet, som Berlingske er i besiddelse af.

Beregninger fra ministeriet viste i begyndelsen af maj, at den faldende oliepris har skabt et 15,5 milliarder kroner stort hul i den forrige regerings storstilede togplan, der frem mod 2042 skulle afsætte i alt 28,5 milliarder kroner til en elektrificering af jernbanenettet og hurtigere transporttid mellem landets største byer.


Det hul kan lukkes med 200 millioner kroner om året, viser notatet, og det bør være realistisk at finde de penge, lyder det fra Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn.

»Det er simpelthen et spørgsmål om en politisk prioritering,« siger han til Berlingske.

Regeringen forhandler i øjeblikket med partierne bag Togfonden om økonomien, og Finansministeriet oplyser til Berlingske, at man af princip ikke vil kommentere lækkede dokumenter fra forhandlinger.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, vil heller ikke forholde sig til det konkrete indhold af notatet.

»Men uanset hvad, tallene viser, ændrer det ikke på det kolde og kontante faktum, at Togfonden er underfinansieret med 15,5 milliarder kroner. Det er lidt af en gratis omgang at sige, at de penge sagtens kan findes, hvis man strækker det ud over mange år,« siger han...

BRANCHENYT
Læs også